Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tarot Falı Nasıl Bakılır? Tarot Kartları Ne Anlama Geliyor?

Tarot, hepimizin aşina olduğu bir kavramdır. Tarihi yüzlerce yıl önceye giden Tarot, kimileri için bir kehanet aracı kimileri içinse kendini ifade etme yöntemidir. Sebebi ne olursa olsun, insanların Tarot konusuna ilgiyle yaklaştığı, bu konuda daha fazla bilgi edinmeye çalıştığı bir gerçektir. Biz de bu içeriğimizde kökeni Rönesans’a kadar uzanan Tarot falı nasıl bakılır ve Tarot kartları ne anlama gelir bunu inceleyeceğiz. 

Tarot Falı Nasıl Bakılır?

Tarot destesi, toplamda 78 adet karttan oluşur. Tarot kartlarını iskambil ve benzeri diğer kartlardan ayıran en önemli toplamda iki Arkana’dan oluşmasıdır. Bunlardan ilki, ruhsal yolculukta kişinin uğradığı değişimleri imgeleyen 22 Büyük Arkana kartıdır; ikincisi ise kişinin dünyevi deneyiminden gelen duyguları, eylemleri ve içinde bulunduğu durumları içeren 56 Küçük Arkana kartıdır. Bu kapsamlı Arkana yapısı sayesinde Tarot, kişiye içinde bulunduğu durum, aldığı kararlar ve yapması gereken şeyler ile ilgili bilgi verebilir. Kişi, hayatı ile ilgili daha önce hiç sahip olmadığı bir bakış açısına kavuşabilir veya evrendeki yeri ile ilgili bir fikre sahip olabilir.

Tarot falı baktıracak olan kişi, öncelikle kartlara odaklanmalıdır. Kişi, tüm enerjisini ve dikkatini kartlara verdikten sonra desteden üç adet kart çeker. Bu kartlardan ortadaki, kişinin öz benliği hakkında bilgi verir; kişinin duyguları, düşünceleri, karakter yapısı ve benzeri kişisel bilgileri bu kart verir. Soldaki kart ise kişinin halihazırda içinde bulunduğu durum ve süren hayatı hakkında bilgi verir. Karşılaşılan bir zorluk, ilişkideki bir pürüz veya çeşitli güncel fırsatlar bu kartta görülebilir. Sağdaki kart ise kişinin içinde bulunduğu durumun mutsuz, kaygılı, umutlu veya umutsuz olup olmadığını gösterir. Tüm kartlar dikkatli bir şekilde incelenmeli ve birbiriyle bağlantılı olarak okunmalıdır.

Sol tarafta yer alan kart, kişinin hayalleri, hedefleri, hayat amacı, hayatındaki önemli kimseleri ve planları içerir. Daha sonra çekilecek olan 4 kart ile bireyin hayatındaki kimselerle arasındaki ilişkiler, hedefleri, planları, özel hayatı veya ailesi ile ilgili kehanetlerde bulunulur. Böylece sol taraftaki karttan çıkarılan anlam genişletilir. Tarot bakan kişinin astroloji ve enerji hakkında bilgi sahibi olması da bakılan kartların daha isabetli bir şekilde yorumlanmasını sağlayacaktır.

Tarot Kartlarının Kökeni

Tarot, tarih sahnesine sıradan bir kart oyunu olarak girdi. 14. Yüzyılın sonlarında Avrupa’ya yayılan oyun kartları, Tarot’un en erken örnekleriydi. O zamanlar elle çizilen ve standart olmayan oyun kartları, hızlı bir şekilde tüm Avrupa’ya yayıldı. Bugün bildiğimiz Tarot ise 15. Yüzyıl İtalya’sında, “trionfi,” ya da “carte da trionfi,” adıyla ortaya çıktı. 

Göçebe Roman ve kahinler oyun kartlarını zaman zaman fal bakmak için kullandılarsa da Tarot kartlarının fal bakma amacıyla kullanımı 18. Yüzyıla, kadar yaygınlaşmadı. 1781 yılında, Court de Gébelin isimli bir Fransız din adamı, “Tarot,” sözcüğünün Antik Mısır dilinden geldiğini ve anlamının “Kraliyet Yaşam Yolu,” olduğunu öne sürdü. Böylece, Tarot kartlarının fal bakmak için kullanımı yaygınlaştı; özellikle okültist ve Kabalacı çevrelerce benimsenen bu açıklama sayesinde bildiğimiz Tarot falı ortaya çıktı.

 

Tarot Kartları Ne Anlama Geliyor?

Elbette, Tarot kartları 18. ve 19. Yüzyıllarda da standart değildi; farklı kişilerce kullanılan farklı desteler ve kartlar söz konusuydu. 20. Yüzyılın başlarında ise işler değişti; Pamela Colman Smith, 1910 yılında, bugün kullandığımız kartları resmederek Tarot kartlarında bir standardın yakalanmasını sağladı.

Tüm Tarot kartlarının anlamlarını teker teker bu içerikte sıralamamıza imkan yok; zira, her bir kart, kendi başına bir içeriği hak ediyor. Ancak, genel hatlarıyla Tarot kartlarının çeşitli kombinasyonlarda çeşitli anlamlara gelebileceğini, dolayısıyla tek başlarına fazlasıyla belirsiz olabileceklerini belirtmekte fayda var.

Yukarıda belirttiğimiz üzere, kişinin seçtiği üç Tarot kartı açıldıktan sonra bu kartların kendi aralarındaki ilişkiye bakılarak kişinin hayatı ve yapması gerekenler ile ilgili bir sonuç çıkarılır. Örneğin, kartınızda değnek çıkarsa yakın vakitte gerçekleşecek bir olaya işaret eder, asılmış adam kartı ise vazgeçmeyi ifade eder. Kısacası, Tarot falına bakmak için kişinin çektiği tüm kartları bir arada yorumlamak elzemdir.

Tarot Eğitimleri İçin Click Akademi

Eğer siz de Tarot kartlarını okuyabilmek ve Tarot hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, Click Akademi olarak size sunduğumuz Tarot eğitiminden faydalanabilirsiniz

BAŞVURU / KAYIT FORMU


    Giriş Yap