Skip to content Skip to footer
Eğitmen
  • Genel
  • Kimler Katılabilir?
  • Eğitim İçeriği
  • S.S.S
  • Eğitmen

ClickAkademi tarafından sunulan sanat terapisi kursu, sanat terapisinin farklı dallardaki uygulanışını ve faydalarını öğreten, kapsamlı bir eğitimdir. Katılımcılar, eğitim süresince sanat terapisinin farklı uygulanış yöntemlerine hâkim olur, eğitim sonunda resmi bir sertifika almaya hak kazanırlar.

En iyi sanat terapisi eğitimi kimden alınır sorusunun cevabı ClickAkademi’dir. Sunduğumuz kapsamlı eğitim sürecinin sonunda, katılımcılar, yalnızca terapi sunmayı değil, aynı zamanda kendi iç dünyalarını da daha sağlıklı bir biçimde yansıtmayı öğrenirler. Sanat terapisi eğitimi, kendine bir şeyler katmak, iç dünyasını keşfetmek ve vizyonunu genişletmek isteyen herkes için birebirdir.

Sanat Terapisi Nedir?

Sanat terapisi, kişinin hislerini çeşitli uğraşılar ile dışa vurmasını sağlayan bir terapi yöntemidir. Sanat terapisi sayesinde insanlar duygularını, kaygılarını ve çalkantılı iç dünyalarını görsel sanatlar aracılığıyla yansıtabilirler. Bir başka deyişle, bu terapi yöntemi, kişilerin sözlerle dile getiremediği şeyleri görsel olarak ifade etmesidir.

1950’li yıllarda ilk olarak ABD’de ortaya çıkan sanat terapisi yaklaşımı, zamanla tüm dünyaya yayılmıştır. Ülkemizde de hızla popülerleşen sanat terapisi, kişinin kendini keşfetmesini ve duygularıyla barışık olmasını sağlar. Birey, duygularını sanat ile dışa vurarak bunlardan çekinmemesi gerektiğini, tüm duygu ve düşüncelerinin sanatını kuvvetlendiren unsurlar olduğunu anlar.

Elbette, her terapi türünde olduğu gibi, sanat terapisinde de işinin ehli ve eğitimli terapistler ile çalışmak elzemdir.

Sanat Terapisi Eğitimi İçerisinde Neler Öğretilir?

“Sanat terapisi eğitimi nasıl alınır?” sorusunun yanı sıra sanat terapisi eğitiminin içeriği de merak edilir. Sanat terapisi eğitimi, kapsamlı ve bilgilendirici bir programdır. Programın başlangıcında katılımcılar, sanat terapisinin ne olduğunu ve kısa tarihini öğrenirler. Böylece, uygulayacakları terapi hakkında kapsamlı bilgi sahibi olabilirler.

Ardından, katılımcılar sanat tarihinin ruh sağlığı bakımından önemini ve sanat terapisinde genel yaklaşımların neler olduğunu öğrenirler. Bütün bu konular akıcı, anlaması kolay ve eğitici bir dil ile katılımcılara aktarılmaktadır.

Eğitim sürecinin boyunca katılımcılara -resim, fotoğrafçılık, heykeltraşlık gibi- farklı sanat dallarının terapide kullanımı hakkında da bilgi verilir. Böylece, katılımcılar, terapi sürecinde farklı bireylere nasıl yaklaşacaklarını ve hangi yöntemleri izlemeleri gerektiğini öğrenirler.

Sık Sorulan Sorular

Sanat Terapisi Eğitimini Kimler Alabilir?

Sanat terapisinin sanat ile ilgili olan ancak terapi yapmak için de gerekli yetkinliğe sahip kişiler tarafından sunulması gerekir. Bu nedenle, bu eğitimi alacak kişilerin belli bölümlerde okuyor ya da okumuş olması tercih edilir.

Online sanat terapisi eğitimi, özellikle psikoloji ve psikiyatr bölümü öğrencilerine veya mezunlarına önerilir. Bunun yanında, sosyoloji, sağlık, psikolojik danışmanlık, felsefe, çocuk gelişimi ve öğretmenlik bölümlerinde okuyan öğrenciler de bu eğitimden faydalanabilir. Sağlık ve eğitim bölümlerinin yanı sıra sosyal hizmetler ve güzel sanatlar bölümlerinde okuyan öğrenciler de sunduğumuz uzaktan sanat terapisi eğitimi ile kendilerini geliştirebilir.

Sanat Terapisi Eğitimi Hangi Alanlarda Kullanılır?

Görsel sanatların terapide kullanımı henüz yeni bir yaklaşım olsa da sanatın rahatlatıcı yönü herkesçe bilinir. Sanat terapisi eğitimi, genellikle psikoterapi alanında kullanılır. Uzmanlar, satanı bir araç olarak kullanıp kişilerin sözcükler ile ifade edemediği duygu ve düşünceleri yansıtmasını sağlar.

Sanat terapisi, zaman zaman çocukların kişisel ve duygusal gelişimine katkı sağlaması için de kullanılabilir. Bu kullanım daha çok çocuk gelişimi ile ilgilenen kişilerce uygulanır ve çocukların kendilerini yaratıcı yöntemler ile yansıtmasını hedefler.

Kimler Sanat Terapisi Uzmanı Olabilir?

İnsanlara yardımcı olmak isteyen, terapi yapmak için gerekli yetkinliğe sahip olan ve sanatla ilgilenen herkes sertifikalı sanat terapisi eğitimi alarak sanat terapisi uzmanı olabilir. Elbette, sanat terapisi yapmak için sanat konusunda yetenek sahibi olmaya gerek yoktur, kişinin sanatı sevmesi ve sanat ile insanlara yardımcı olmak istemesi yeterlidir.

Sanat Terapisi Eğitiminin Size Kazandıracakları

Sanat terapisi eğitimi, kişiye sanat terapisi yapmak için gerekli bilgi ve uzmanlığı kazandırır. Bunun yanında, hastaların yatkın oldukları veya ilgilendikleri sanat alanını bulmalarına yardımcı olmak ve hastaların ortaya koyduğu sanatı yorumlayabilmek için gerekli beceri de bu eğitim sayesinde kazanılır.

Sanat terapisi eğitiminin terapistin kişisel gelişimine de katkısı vardır. Kişi, ortaya konan sanat eserlerini yorumlamayı öğrenerek sanat eserlerini psikolojik açıdan yorumlayabilme kabiliyetine sahip olur. Aynı zamanda, sanat ile çalışmak, katılımcının günlük hayatına yaratıcılık katar.

Sanat terapisi eğitimi fiyatları düşünüldüğünde katılımcının bu kadar uygun fiyatlı bir eğitim sonucunda elde edeceği kazanımlar muazzamdır.

Sanat Terapisi Eğitim Programı Modülleri Nasıldır?

Sanat terapisi eğitim programı tek parça olarak sunulur. Programın amacı kişiye sanat terapisi hizmeti sunmak için gerekli yetkinliğin kazandırılmasıdır. Birkaç ay süren eğitim programı sonucunda katılımcıya uluslararası geçerliliği bulunan bir sertifika verilir. Bu sertifika sayesinde kişiler sanat terapisi yapmaya başlayabilir.

Eğitim süreci farklı kategorilere ve konulara ayrılan ders modüllerinden oluşur. Bu modüllerin içeriğinde hem teorik hem de uygulamalı bilgiler yer almaktadır. Öğrencilerin kolay bir şekilde anlayıp özümseyebileceği şekilde geliştirilen modüllerde eğiticilik ile anlaşılırlık ön planda tutulur.

Sanat Terapisi Sertifikasını Nerelerde Kullanabilirim?

Katılımcılar sanat terapisi eğitimini başarı ile tamamladıktan sonra sanat terapisi sertifikası almaya hak kazanırlar. Bu sertifika, kişinin çeşitli kliniklerde ve eğitim kurumlarında çalışma imkanı bulmasını sağlar. Buna ek olarak, psikiyatri veya nöropsikiyatri kökenli katılımcılar kendi terapi merkezlerini de açma şansını elde ederler.

Bütün bunlara ek olarak online sanat terapisi hizmeti sunmak da sertifika sahibi katılımcıların seçenekleri arasındadır. Kişisel gelişim veya kariyer alanlarında da sanat terapisi eğitiminin faydasını görmek mümkündür. Kariyer koçluğu ya da yaşam koçluğu gibi hizmetler sunan katılımcılar, sanat terapisi eğitiminden elde ettikleri bilgileri kullanarak müşterilerine hayatlarında yardımcı olacak içgörüler sağlayabilir.

Kimler Sanat Terapisi Eğitimini Alabilir?

  • Psikoloji
  • Sosyoloji
  • Psikiyatr
  • Doktor
  • Hemşire
  • Psikolojik Danışman
  • Felsefe
  • Çocuk Gelişimi
  • Okul Öncesi
  • Sosyal Hizmetler
  • Resim
  • Müzik
  • Dans
  • Oyunculuk
  • Heykel
  • Drama

Ayrıca tüm öğretmenlik bölümleri ve öğrencileri katılım sağlayabilir. Eğitimimize sağlık bölümlerinden mezun olmuş herkes katılabilir.

Sanat Terapisi Eğitim İçeriği

Kurumumuzdaki Sanat Terapi Eğitimi, eğitim videoları, yüz yüze eğitimler, online süper vizyonlar ve aşağıdaki eğitim materyallerini içerir:

  • Sanat Terapisi Nedir?
    Sanat Nedir?
    Sanat Terapisinin Tarihi
    Sanat Terapinin İnsan Ruh Sağlığı İçin Önemi
    Sanat ve Psikoterapi
    Sanat Terapisi Yöntemleri:
    a)     resim
    b)     görsel sanatlar
    c)      müzik
    d)     edebiyat
    e)     tiyatro
    f)       dans- hareket
    g)     fotoğraf
    h)     sinema
    Sanat Terapisi Uygulamaları
    Sanat Terapisi Kullanım alanları
    Sanat Terapisi Faydaları
    Sanat Terapisi Kavramları
    İlişkili Kavram ve Kuramlar:
    a)      Topografik kuram
    b)     Yapısal kuram
    c)      Psikoseksüel gelişim kuramları
    d)     Kişilik gelişim kuramları
    Ego Savunma Mekanizmaları
    3. alan
    Geçiş nesnesi
    Geçiş alanı
    Oyun teorisi
    Yaratıcılık
    Spontanlık
    Narsisizm
    Uygulama Örnekleri
    Sanat terapisi alanında yapılmış çalışma ve makaleler
    Sanat terapisi için kaynak kitaplar
    Sanat terapisi için kaynak müzikler
    Sanat terapisi için kaynak filmler

1- Eğitim Formatınız Nedir?

Eğitimlerimizi 4 farklı şekilde; dökümanlı eğitimler, videolu eğitimler, canlı yayın eğitimleri ve yüzyüze eğitimler olarak sizlere sunmaktayız.

2- Sertifika Programlarına Nasıl Kayıt Olabilirim?

Üst kısımda gördüğünüz ‘’ Hemen Başvur’’ kısmından başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız size en kısa süre içerisinde telefon aracılığı ile geri dönüş sağlayacaktır.

3- Eğitimlere Nereden Ulaşabiliriz?

Türkiye’de ki tüm eğitim firmalarından farklı olarak sizlere kişiye özel, kaliteli ve geniş bir otomasyon sistemi hazırladık. Kendi kullanıcı adınız ve şifreniz ile derslerinize buradan ulaşabileceksiniz. Kişiye özel sisteminize cep telefonu, tablet ve bilgisayarlarınız üzerinden ulaşabilirsiniz.

4- Eğitimlerime Ne Kadar Süre Online Erişim Yapabileceğim?

Eğitimin müfredatının süresine göre online erişiminiz sürenin 3 katı süresinde olacaktır.

5- Eğitim Videolarını İzleme Sınırım Var Mı?

Videolarınızı açık olduğu tarihler içerisinde sınırsız kez izleyebilirsiniz. Eğitime kayıt olduğunuz ilk andan itibaren danışmanlarımız tarafından takibi yapılmaktadır.

6- Sınav Formatı Nedir, Nasıl Gerçekleşir?

Sınavlarımız online bir şekilde çoktan seçmeli (TEST) olarak gerçekleşiyor.

7- Sınavdan Geçme Notum Nedir?

60 puan sınavdan geçmeniz için yeterli olacaktır.

8- Sınava Kaç Kez Girme Hakkım Var?

Sınavlara 3 kez girebilirsiniz.

9- Eğitimlerimi Tamamladığımda Herhangi Bir Belge Alacak Mıyım?

Eğitimlerinizi tamamladığınız programına göre Uluslararası Onaylı serfitikaya sahip olacaksınız.

10- Nasıl Ödeme Yapabilirim, Taksit Seçeneği Bulunuyor Mu?

Ödemeleriniz için Click Akademi size birçok imkân sunacak ve sizin için uygun olan ödeme yöntemini kullanabileceksiniz. Dilerseniz taksitli bir şekilde ödeme imkânı da sunuyoruz.

11- Sorun Yaşadığımda Nasıl Destek Alırım?

Click Akademi’nin genç ve dinamik eğitim danışma

İbrahim Ulutaş

1976 yılında İstanbul'da doğdu. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Paleontropoloji Bölümü'nde okudu. Bir yıl sonra İstanbul'da Pera Güzel Sanatlar Okulu'nda pantomim ve oyunculuk eğitimi aldı. Leman Yılmaz'la modern dans çalıştı. 1996 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak çalışmaya başladı. Tiyatro Mie'de koreograf ve dansçı Ömer Yılmaz İnanç ile çalıştı. 1999 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Modern Dans Bölümüne girdi. 2003 yılında Tiyatro Pera'da çalışmaya başladı. 2005 yılında mezun oldu. Birçok atölye çalışmalarına katıldı. Bunlardan bazıları; "Ses ve Beden" Cristian Lingleather, "Beden ve Tiyatro" Mixed Company. Paul Clayden, Peter Callivas, Loretta Livingston, Juan Kruz Diaz Garaoi de Estaola, Hilke Deimer, Liam Steel, Nicole Caciva, Matthew Hawkins, Uğur Seyrek, Tetsuro Fukuhara, Lior Lev, Pina Bausch/Wuppertal Dance Theatre Company work-shoplarına katıldı, Arsen Gürzap, Nesrin Kazankaya, Yılmaz Onay, Ayşe Emel Mesçi gibi yönetmenlerle çalıştı. 1998-2000 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nde Halkla İlişkiler Bölümü'nde asistan olarak görev aldı. 2003 yılından beri çeşitli okullarda drama-doğaçlama ve dans öğretmenliği yapmaktadır. 2006-2007 yılında Doğuş Üniversitesi Tiyatro Klubü'nde dans öğretmenliği, 2006- 2009 yılları arasında Atölye Dans isimli stüdyoda Bale Öğretmeni Ömer Yılmaz İnanç'ın asistanlığını yaptı. Rol aldığı bazı oyunlar; İstanbul Devlet Tiyatrosu: "Orkestra", Kısasa Kısas", "Rüzgârla Yarışan Tay" (Çocuk Oyunu), "Küçük Adam Ne Oldu Sana?" (Müzikli Oyun), Tiyatro Pera: "Bir Yaz Gecesi Rüyası", "Tavşan Tavşan (Bir Çöküşün Güldürüsü)", "Aman Aman" (Çocuk Oyunu), "Seyir Defteri (Julia)", Ve Diğer Şeyler Topluluğu: "Son Dünya" (Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali 2006). Rol aldığı dans eserleri: ''First Encounter'' Mathew Hawkins, ''Gravity'' Loretta Livingston, "Bluebird'' Hilke Diemer, "Future Project" Uğur Seyrek. Halen Tiyatro Pera oyuncu kadrosunda yer almaktadır. Ömer Yılmaz İnanç ile dans çalışmalarına devam etmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında "Leyla ile Mecnun" müzikalinde dansçı olarak görev yaptı. 2008 de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu Birimi’nde çalışmaya başladı. “Küçük Hayalet” oyununda yönetmen yardımcılığı ve koreograf olarak, “Kibritçi Kız” oyununda oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak görev yaptı. Yonca İnal Eğilmezbaş’la birlikte “Farklı Olanlar Farklı Gelişenler” adlı projede çalışmaya başladı. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun düzenlediği “Genç Günler” festivalinde Yonca İnal Eğilmezbaş ile birlikte engelli gençlerle atölye çalışması yaptı ve çalışmanın sonunda engelli gençlerle onların hayalleri üzerine 40 dakikalık temsil yaptı. 2009 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesinde Klinik Psikoloji Bölümünde Yüksek Lisanstan mezun oldu. 2009–2010 sezonunda “Çizmeli Kedi” adlı çocuk oyununda yönetmen yardımcılığı yaptı. “Dullar” adlı oyunda koreograf ve yönetmen yardımcı olarak görev yaptı. Yonca İnal Eğilmezbaş’ın yönettiği “Biri Hiçbiri ya da Hepsi adlı oyunda koreograf ve oyuncu olarak çalıştı. İ.B.B.Ş.T. Genç Tiyatro bünyesinde ‘Sonsuz Tekrar’ adlı dans-performansı sahneye koydu. İ.B.B.Ş.T de Çocuk Eğitim Birimi’n 2006-2013 yılları arasında dans-hareket ve ses nefes eğitmenliği yaptı. 2009-2012 yılları arasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Ayaktan Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde bipolar bozukluğu ve şizofreni hastalarıyla “Sanat Terapisi” grup terapileri yaptı. Bu çalışmaların yan ürünü olan iki tiyatro oyununu bahar şenliklerinde sergiledi. 2010-2013 yılları arasında Beyken Üniversitesi Güzel Sanarlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Dans Hareket öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2012-2014 yılları arasında Özel Fransız La Pe hastanesinde Psikiyatrist Dr. Meltem İlter ve Dans Terapisti S. Seda Güney ile birlikte Gündüz Hastanesi Rehabilitasyon Merkezini kurdu. 2009 yılında SPT derneğinde Sanat Terapisi eğitimi 2012 yılında Dance&Movemet Therapy kurucularından Marcia B. Leventhal’dan Dans Terapisi eğitimi aldı. 2015-2016 (Kasım-Mayıs) arasında Uzm. Psk. Meral Aydın Masterson Enstitü Türkiye Başkanı’yla Masterson Yaklaşımın ile Kendilik Bozuklukları eğitim programını tamamladı. 2016-2017 (Kasım-Mayıs) ÇİSED Cinsel Terapi Eğitimi aldı. 2019 yılında Masal Terapisi Eğitimi aldı. Aynı yıl, Kim Psikoloji’den Travma Acil Müdahele, Postravmatik Stres Bozukluğu,Psikolojik İlk Yardım, Yas ve Yas Sürecinde Logo Terapi 2005 yılından beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’n da oyuncu, dansçı ve koreograf olarak çalışmakta ve freelance ve online bireysel ve grup terapileri yapmaktadır.

BAŞVUR
BAŞVURU / KAYIT FORMU

    Giriş Yap