Skip to content Skip to footer
Eğitmen
  • Genel
  • Kimler Katılabilir?
  • Eğitim İçeriği
  • S.S.S
  • Eğitmen

Kalite Mühendisliği Nedir?
Kalite Mühendisliği kurum ve kuruluşların stratejik planlama, pazarlama, ürün planlama, ürün tasarımı, üretim gibi süreçlerini en doğru, en efektif ve en etkin şekilde planlamasını, uygulanmasını, uygulama ardından performanslarının izlenmesini sağlar. Kalite Mühendisliği; sürekli iyileştirme için de ayrıca birçok yönetimsel ve istatistiksel araç sunar.

Kalite Mühendisi Yetiştirme Programı; ürün/hizmet ve süreç kalitesini belirlemek, ölçmek ve iyileştirmek isteyen kişi ve kuruluşların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde dizayn edilmiştir. Bu program ile otomotiv sektöründeki kuruluşlarda kalite yönetim ve iyileştirme faaliyetlerinin planlama ve uygulanmasında liderlik yapabilecek bilgi seviyesine ulaşmış Kalite Mühendisleri yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Kalite mühendisinin/yöneticisinin görevi nelerdir?
Kısacası şirketlerin kalite süreçlerini yöneten kalite mühendisleri/yöneticileri; öncelikle ürün tasarlama, üretim ve pazarlama gibi süreçlerin stratejik planlamasını hazırlar, daha sonra rollerin dağıtımını yaparak uygulanmasına öncülük eder ve son olarak çıkan verileri değerlendirerek gerekli iyileştirmelerin yapılmasına katkı sağlar.

  1. Tüm mühendislik mezunları ve öğrencileri,
  2. Kalite departmanlarında görev alanlar,
  3. Kalite mühendisliği mesleğini edinmek istenler,
  4. Kendi şirketlerini geliştirmek isteyenler
  5. Kalite konusuna meraklı olan herkes bu eğitime katılabilir.
  1. Kalite deyince ne anlıyoruz? Kalite Yönetim Sistemi nedir?
  2. Yönetim Sistemlerine göre Kalite
  3. Kalite Yönetim Sisteminin prensipleri
  4. Kalite Kültürü ve İletişim
  5. Süreçlerle Yönetim
  6. Problem Çözme Metodları ve Sürekli İyileştirme Prensibi
  7. Yönetim Sistemlerinin dökümantasyonu
  8. İç Tetkikçi Eğitimi
  9. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Standardı ve örnekli açıklamalar
  10. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Standardı ve örnekli açıklamalar
  11. ISO 45001 İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı ve örnekli açıklamalar
  12. ISO 22000 ; Gıda Güvenliği Standardı Genel Bilgilendirme
  13. ISO 10002 ; Müşteri Memnuniyeti Genel Bilgilendirme
  14. ISO 31000 ; Risk Yönetimi Genel Bilgilendirme
  15. ISO 27001 ; Bilgi Güvenliği Genel Bilgilendirme
  16. ISO 13485 ; Tıbbi Cihazlar Genel Bilgilendirme
  17. ISO 51000 ; Enerji Verimliliği Yönetimi Genel Bilgilendirme
  18. HACCP ; Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları
  19. Müşteri Odaklılık
  20. Liderlik
  21. Çalışan katılımı
  22. Risk bazlı düşünme
  23. Tedarikçi ilişkileri
  24. Sürekli iyileştirme
  25. Destek
  26. Operasyon
  27. Planlama
  28. Hazırlık
  29. Uygulama
  30. Kalite Çemberleri
  31. Akış diyagramı,
  32. Balık kılçığı diyagramı
  33. Pareto diyagramı
  34. Histogram ve kontrol grafikleri
  35. İlişki diyagramı
  36. 5N-1K
  37. Matris diyagramları
  38. Beyin fırtınası
  39. Problem çözmede yalın araçlar
  40. Performans değerlendirme
  41. Raporlama

1- Eğitim Formatınız Nedir?

Eğitimlerimizi 4 farklı şekilde; dökümanlı eğitimler, videolu eğitimler, canlı yayın eğitimleri ve yüz yüze eğitimler olarak sizlere sunmaktayız.

2- Sertifika Programlarına Nasıl Kayıt Olabilirim?

Üst kısımda gördüğünüz ‘’ Hemen Başvur’’ kısmından başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Eğitim danışmanlarımız size en kısa süre içerisinde telefon aracılığı ile geri dönüş sağlayacaktır.

3- Eğitimlere Nereden Ulaşabiliriz?

Türkiye’de ki tüm eğitim firmalarından farklı olarak sizlere kişiye özel, kaliteli ve geniş bir otomasyon sistemi hazırladık. Kendi kullanıcı adınız ve şifreniz ile derslerinize buradan ulaşabileceksiniz. Kişiye özel sisteminize cep telefonu, tablet ve bilgisayarlarınız üzerinden ulaşabilirsiniz.

4- Eğitimlerime Ne Kadar Süre Online Erişim Yapabileceğim?

Eğitimin müfredatının süresine göre online erişiminiz sürenin 3 katı süresinde olacaktır.

5- Eğitim Videolarını İzleme Sınırım Var Mı?

Videolarınızı açık olduğu tarihler içerisinde sınırsız kez izleyebilirsiniz. Eğitime kayıt olduğunuz ilk andan itibaren danışmanlarımız tarafından takibi yapılmaktadır.

6- Sınav Formatı Nedir, Nasıl Gerçekleşir?

Sınavlarımız online bir şekilde çoktan seçmeli (TEST) olarak gerçekleşiyor.

7- Sınavdan Geçme Notum Nedir?

60 puan sınavdan geçmeniz için yeterli olacaktır.

8- Sınava Kaç Kez Girme Hakkım Var?

Sınavlara 3 kez girebilirsiniz.

9- Eğitimlerimi Tamamladığımda Herhangi Bir Belge Alacak Mıyım?

Eğitimlerinizi tamamladığınız programına göre Uluslararası Onaylı serfitikaya sahip olacaksınız.

10- Nasıl Ödeme Yapabilirim, Taksit Seçeneği Bulunuyor Mu?

Ödemeleriniz için Click Akademi size birçok imkân sunacak ve sizin için uygun olan ödeme yöntemini kullanabileceksiniz. Dilerseniz taksitli bir şekilde ödeme imkânı da sunuyoruz.

11- Sorun Yaşadığımda Nasıl Destek Alırım?

Click Akademi’nin genç ve dinamik eğitim danışmanı kadrosuna istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Müge Balkıs

Ülkemizde eğitimini aldığı branşta uzun yıllar çalışıp uzmanlaşma şansını bulmuş bir tekstil mühendisiyim (Uludağ Üniveristesi 97 mezunu).

İş yaşamıma Rekor Dokuma ile başlayıp, İplik Üretimi yapan bir firma olan Durak Tekstil’de, üretim mühendislik yaparak mesleğe başladım. Bu süreçte ISO9001, ERP implamantasyonu, Maliyet düşürme ve Werner verimlilik projelerinde bilfiil görev aldım. (1998-2010). Firmanın reorganizasyonunu gerçekleştiren ekipte 10 yıl çalıştıktan sonra, Çin ünitesinin (üretim) kurulumu ve sistemin yerleştirilmesinden sorumlu olarak 2 yıl Çin'in Hangzhou bölgesinde görevlendirildim. ISO9001 belgesini orada da alarak görevi Çinli mühendislere teslim ettim.

2008-2009 krizleri sonrasında üretimden uzaklaşarak, Uzakdoğu'dan örme kumaş ithalatı yapan bir firmada ithalat tecrübesi edindim. Bu esnada Dış Ticaret Eğitimi’ni tamamladım. (Tedarikçi seçme, değerlendirme, numune yönetimi ve fuar takibi, pazarlık ve lojistik süreçleri, stok ve sipariş takibi ile ithalat prosedürünün takibi-Enditeks, Bursa, 2010-12)

Ayrıca İstanbul'da bir firmaya part time kalite laboratuvarı ve TQM toplam kalite sistemi konusunda 2 yıl boyunca danışmanlık yaptım. Danışmanlıkla başladığım bu firmada Fabrika Müdürü olarak 4 yıl görev aldım. (Özen İplik- Istanbul, 2012-2016)

Görev aldığım tüm firmalarda sisteme yönelik sorgulama, Süreç Analizleri, çalışanların eğitim düzeyinin geliştirilmesi şeklinde proje yaklaşımı ile görev yaptım. Bu noktada farklı dil ve kültürde dahi çalışma ortamı bulmak, beni kariyerimde cesaretlendirici bir rol oynamıştır. Bilgi ve deneyimimi Yönetim Danışmanlığı yaparak değerlendirmek istedim, Yönetim Danışmanları Derneği tarafından açılan Yönetim Danışmanlığı Eğitimi’ni tamamlayarak bu mesleğe adım attım. Halen derneğin Yönetim Kurulu’nda aktif olarak görev almaktayım.

Kalite Yönetim Sistemleri de benim yönetme biçimimin prensiplerini oluşturması açısından rehber niteliğinde olduğundan; ISO9001-14001-45001 Başdenetçilik ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Başdenetçilik Sertifikalarını edindim. Halen serbest olarak Yönetim Danışmanlığı ve BTYS firması için danışmanlık, Tüv-Austria CICERT, VeriCert firmaları için denetçilik yapmaktayım.

Yıldız Teknik Üniversitesi/TÜV Akademi işbirliği ile düzenlenen Kalite Yöneticisi Yetiştirme Programı ve TÜV-Akademi’ye ait 20’ye yakın Kalite Yönetim Sistemi ve İç denetçilik eğitiminin yanı sıra, ihtiyaç duyan bir çok firma ile de kurumsal eğitimlerin sunumunu gerçekleştirdim.

BAŞVUR
BAŞVURU / KAYIT FORMU


    Giriş Yap