Bilindiği gibi oyun, çocuğun gelişimsel dönem içerisinde oynaması gereken bir aktivitedir. Çocuklar ilk psikososyal gelişim dönemleri içerisindeyken, duygularını sözcüklerden ziyade, oyun aracılığıyla ifade etmektedirler. “Çocuk merkezli oyun terapisi” Virginia Axline tarafından geliştirilmiş ve bu terapi modelinin güvenirliliği-geçerliliği, uzun dönem çalışmalar sonucu kanıtlanmıştır. Oyun çocuklar için bir ifade aracıdır. Oyun Terapisi çocukları anlamak, onların yaşadıkları sorunları keşfetmek ve bunları çözebilmek için gözle görülür ilerlemeler sağlayan etkili bir terapi yöntemidir. Çocukların da içinde bulundukları koşullardan en az yetişkinler kadar etkilendikleri göz önüne alındığında, aileler tarafından sıkça tercih edilen bir terapi yöntemi olmuştur. Çocuk merkezli oyun terapisi, 2 ile 12 yaş arasındaki çocukların “çocukluk çağı depresyonu, alt kaçırma (enkoprezis) ve alt ıslatma (enürezis), kaygı bozuklukları, travma, boşanma, ihmal, cinsel-duygusal ve fiziksel istismar, yeme ve uyku bozuklukları” gibi durumlarda, duygusal ve davranışsal problemleri anlamayı ve başa çıkmayı sağlayarak ortaya çıkmış problemlere alternatif çözümler sunmaktadır.
Bu programla verilen eğitim oldukça kapsamlıdır. Kursun tamamlanmasından sonra ilerlenmek istenen kariyer kursiyerlerimiz tarafından belirlenmektedir. Sertifika sayesinde katılımcılarımız bireysel olarak danışmanlıklar da yapabilmektedir.
Bu eğitim videolarıyla çok geniş bir şekilde kuramsal çerçevesi oluşturulan “Çocuk merkezli oyun terapisi” ayrıca klinik uygulamalarla da desteklenecektir. Çocuklarla hızlı bir şekilde terepatik ilişkinin kurulması ve çocukların iç dünyasında çözülmemiş çatışmaların çözülmesi için bu model etkili bir şekilde oyun odalarında uygulanmaktadır.
Süre: Programın süresi 2 aydır.
Sertifika: Program sonunda başarılı olan katılımcılara, uluslararası akredite olan “Oyun Terapisti Sertifikası” verilecektir. Sertifika, uluslararası geçerliliğe sahiptir.
Hasan Demir, doktorant psikoterapist. İlk ve orta öğrenimimi Konya’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi DTCF felsefe bölümünü kazanmıştır. 2002 yılında Ankara Üniversitesinden İstanbul Üniversitesi geçiş yapıp Psikolojik Danışmanlık alanında lisans eğitimini tamamlamıştır. Master eğitimini İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı psikoloji alanında çocuklarda öfke çalışmasıyla 2010 yılında tamamlamıştır.2016 Yılında Yakındoğu Üniversitesinde Klinik Psikoloji alanında eğitim almaya hak kazanmıştır. Klinik Psikoloji eğitimi devam etmektedir. Eğitim kurumlarında uzman danışmanlık, psikoloji yayınlarında danışmanlık, özel eğitim kurumlarında danışman olarak çalışmalar yapmıştır. Bireysel Psikoterapi, Yetişkin, Çocuk ve Ergen Terapisi, Farklı gelişen çocuklar ve Travma alanlarında birçok eğitim alan Hasan Demir, Psikoterapi çalışmalarına İstanbul da devam etmektedir ve Avusturya’da Sigmund Freud üniversitesinde Doktora programına devam etmektedir.