İşaret dili, engelli olarak hayatlarını sürdüren kişilerle de iletişim kurmayı sağlayan temel yoldur. İletişim kurulabilen kişi sayısının artması engellileri topluma dahi etmek için önemli bir adımdır. Bunun yanında farklı iş imkânları nedeni ile Türk İşaret Dili son zamanlarda pek çok kişi tarafından öğrenilmektedir.
Dünyada ve ülkemizde duyma engelli milyonlarca kişi bulunmaktadır. İşaret Dili Eğitici ve Tercümanlık online eğitimlerimiz sayesinde engellilerin de ortak yaşama katılması sağlanmaktadır.
Kurs sonunda katılımcılar, karşılıklı konuşma yapacak seviyede işaret dili öğrenmiş olmaktadırlar.
İşaret Dili Eğitici ve Tercümanlık seviyesine katılmak için, Temel Seviye İşaret Dili eğitimini tamamlamış en az Ön lisans mezunu olma koşulu vardır. 200 saatlik bir program olan İşaret Dili Eğiticilik ve Tercümanlık eğitimi işaret dilinde ki bilgi seviyenizi arttıracak ve size bu alanda meslek anlamında olanaklar sağlayacaktır. Bu eğitimle size vermek istediğimiz işaret dili ile ilgili bilgileri aktardıktan sonra, kamu kuruluşlarının tercümanlık için yaptığı sınavların simülasyonunu yaparak sizlere kamu sınavlarından geçebilmeniz için nasıl çalışmanız gerektiğini de öğretmekteyiz.
Süre: Programın süresi 3 aydır.
Sertifika: Program sonunda başarılı olan katılımcılara, uluslararası akredite olan “İşaret Dili Eğiticiliği ve Tercümanlık Sertifikası” verilecektir. Sertifika, uluslararası geçerliliğe sahiptir.
Semih Güneş, Ankara’da doğmuştur. Annesi ve babası işitme engelli olan Semih Güneş ailesinden ilk olarak Türkçe dili yerine Türk İşaret Dili’ni öğrenmiştir. Ergenlik dönemi ve 20’li yaşlarına kadar birçok İşitme Engelli bireyin tercümanlık hizmetlerini sürdürmüştür. STK ve Kuruluşlarda Tercümanlık hizmetlerini devam ettirmiş bir yandan da eğitimcilik hayatına 2010 yılından beri devam etmektedir. 2007 yılında Türkiye’de ilk kez düzenlenen TİDBO sınavını başarıyla geçerek aktif olarak tercümanlık yapmaya başlamıştır. Daha sonra kendisini denemek için tekrardan 2013 yılında TİDBO sınavına giren Semih Güneş sınavı Türkiye 3.sü olarak tamamlamıştır. World deaf federation Türkiye (2015), Word Defa Athletic (2007) gibi Uluslar Arası organizasyonlarda görev almıştır. Türk İşaret Dili’nin yaygınlaşması adına birçok çalışma yapmış Türkiye’de ilk olan Türk İşaret Dili Festivali 1 (2015), Türk Dünyası İşaret Dili Festivali 2 (2016) gibi organizasyonlarda Organizasyon Baş Sorumluluğu görevini üstlenmiştir.