Ses kontrolü, konuşma, vurgu dış görünüş dışında ilişkilerin temelini oluşturmaktadır. Telaffuz ve hatalı kelime kullanımı, insanlar hakkındaki fikirleri negatif olarak etkilemektedir. Günümüzde birçok insan bu ve buna benzeyen nedenlerle diksiyonuna daha çok önem vermektedir. Bu sebeple de uzman bir eğitime ihtiyaç duyulmaktadır.
Profesyonel olarak konuşma problemlerini çözmek, kendini doğru ifade etmek, mesleğinde seçkin bir yere ulaşmak isteyen herkese açık olan bu programı tamamlayanlar hem kendi problemlerini çözecek hem de eğitim verebilir düzeye erişecektir.
Türkçeyi, hatasız konuşma yetisi elde etmek.
Diksiyon ve ses kontrolü hakkında eğitim verebilir olmak.
Konu hakkında seminer verebilir olmak.
Bu eğitim, uzaman kişilerce hazırlanmış ve bilimsel kaynakların takip edildiği bir düzende sürdürülmektedir. Videolar ile zenginleştirilmiş bir çevirim içi eğitimin yanı sıra okuma dokümanlarınız da ek olarak paylaşılacaktır. Eğitim içerisinde canlı yayınların da olacağı gibi yüz yüze workshop eğitimler ile de tüm sorularınız yanıtlanacaktır.
Süre: Programın süresi 2 aydır.
Sertifika: Program sonunda başarılı olan katılımcılara, uluslararası akredite olan “Diksiyon Eğitmenliği Sertifikası” verilecektir. Sertifika, uluslararası geçerliliğe sahiptir.
1981 Yılında Hatay’ın Antakya ilçesinde doğdu. Doğduğu günden yükseköğrenimine kadar da Antakya’da yaşadı. Çocukluğundaki en büyük şanslarından biri gezmeyi seven ebeveynleriydi. Henüz çok küçükken on binlerce kilometre seyahat etmişti. Tüm ülkeyi lise yıllarında tamamen gezme fırsatı elde etmişti. Yükseköğrenime başladığında bu alışkanlığına da devam etti. Yurt dışına doğru açıldı. Bu seyahatleri arasında sürekli okumaya, öğrenmeye devam edebilmek için farklı üniversitelerde onlarca eğitime katıldı. Hayatı bu nedenle bir öğrenme yolculuğu olarak gördüğünü söylemektedir. Dilbilim, bilim ve felsefeye açılan kapısı oldu. Her ne kadar farklı bölümler okumuş olsa da bilimsel bakış açısını dilbilimine borçlu olduğunu söylemektedir. İlk yıllarda Türk dil bilimi ile ilgilendi. Daha sonraları ise İngiliz ve Amerikan dil bilimine merak sardı. Bu merakına 2007 yıllarında uygulamalı dilbilim alanları; psikodilbilim, nörodilbilim, adlidilbilim dalları eklendi. Bu alanlarda da eğitimler alarak kendini uzmanlaştırmaya ve daha ileriye taşımaya çalıştı. İnsanı ve insana özgü her şeyi merak ediyordu. Antropoloji üzerine eğildi. 2008 yıllarında Hipnoz ile tanıştı. İlk önceleri sadece hipnozun dili ile ilgilenirken daha sonra kendini bu konuda eğitimden eğitime giderken buldu. 2009 yılında bu merakla masalların altındaki gizli anlamları incelemeye, eğitimler almaya ve bu konuda yayınlar vermeye başladı. Eğitimde hikaye anlatıcılığı ile tanıştı. Bu arada binlerce seminere, panele, konferansa konuşmacı olarak katıldı. 2018 yıllarına kadar emniyetten cezaevlerine, üniversitelerden sivil toplum örgütlerine, özel okullardan dershanelere çok farklı konularda eğitimler düzenledi. 2012-2016 yılları arasında beş yüzün üzerine makaleyi çeşitli gazetelerde köşe yazarı olarak yayımladı. Bu yayınlara ek olarak bir öykü, bir roman bir de bilimsel derleme kitabı yayımladı. Basın ceniyetine katıldı. Bu yıllarda uluslararası akademik bir dergi olan Ressjournal ortaya çıktı. Hayatı sadece bilimden ibaret de görmediğini her seminerinde söyleyen Mehmet Fatih Hanoğlu, aynı zamanda birçok sanat ve spor dalları ile ilgilendi. Bu konudaki tek bilgimiz hala hayatının satırlarını yazmaya devam ettiğidir. Amacının ise insanlık öyküsüne katkı sağlamak olduğunu özetler.